פטרת הנרתיק שייכת לקבוצת מיקרואורגניזמים שבה מספר סוגים היכולים להופיע בנרתיק. כאשר פטרייה מתחילה לצמוח ללא שליטה, היא עלולה לגרום לזיהום. התסמינים הלא נעימים שמאפיינים את הזיהום הופכים כמעט בלתי נסבלים כאשר הם מופיעים בד בבד עם דם הווסת, ההתכווצויות והרגישות שלעתים קרובות מתלווה לתקופת המחזור. קבלי מידע אודות פטרת הנרתיק ואודות מה שעליך לצפות לו אם הזיהום מתפרץ במהלך המחזור.
רוב הנשים סובלות מפטרייה לפחות פעם אחת במהלך חייהן. הדבר נובע מהפרת האיזון של הפלורה הטבעית בנרתיק באופן שמוביל לצמיחת יתר של פטרת. עם הגורמים שעלולים לגרום לחוסר איזון אשר מוביל בתורו לפטרייה ניתן למנות:
לעתים קרובות פטרייה מתפרצת ממש לפני המחזור, במהלכו או מספר ימים אחריו. הדבר קורה בגלל רמות הורמונים, שמשתנות לאורך המחזור. ממש לפני תחילת הדימום הווסתי חלה צניחה ברמות האסטרוגן. העובדה שדם הווסת הנו אלקלי (בסיסי ולא חומצי) אינה עוזרת. למרבה המזל, בסיום המחזור, רמות האסטרוגן חוזרות למצבן התקין ומאפשרות לפלורה הטבעית בנרתיק להתאושש.
קשה לקבוע את הסיבה המדויקת להתפרצות הפטרייה, לכן קשה מאוד למנוע אותה.
נשים מסוימות נהנות מהרגלים היגייניים נאותים, שמאפשרים לשמור על נרתיק מאוזן ובריא - הדבר כולל פדים סניטריים ורפידות לתחתונים נטולי ריח, שימוש בסבון שטיפה אינטימי שאינו מכיל דטרגנטים חריפים והימנעות משימוש במוצרים קוסמטיים שעלולים לגרום גירוי בעור. החליפי את הפדים מדי 4-3 שעות ואם את נוטה לסבול מפטרייות, הימנעי משימוש בטמפונים. טמפונים משאירים את דם הווסת במגע ממושך עם הרקמה הנרתיקית וכך מגדילים את הסיכון להתפתחות פטרייה בסביבה האלקלית (בסיסית ולא חומצית) שיוצר הדם.
נסי להשתמש במוצרים שיכולים לעודד צמיחה של חיידקים טובים ולהגן על הפלורה הטבעית בנרתיק מפני התרבות פטרייות. הימנעי מלבישת בגדים סינטטיים הדוקים, במיוחד לפני המחזור ובמהלכו, שכן בגדים אלה עלולים לקדם את צמיחת התאים הפטרייתיים ולהגדיל את הסיכון להתפרצות פטרייה.